Världens största pärlplattor

Om det på denna sida ska gås tillbaka till ämnet pärlplattor som det talats och skrivits så mycket om, är Sverige faktiskt ett av de land som är mest framstående inom denna genre. Då det handlar om att skapa vackra motiv med hjälp av pärlor. När det gäller världens största pärlplattor är dessa enormt stora och det har krävts massor av tid att skapa dem. Många gånger blir dessa pärlplattor även mycket uppskattade och fåpärlplattorr hedersamma platser som de placeras på så alla faktiskt kan ta del av denna typ av konst. Just i Sverige finns världens största pärlplatta som då helt enkelt enligt denna sida får kallas kungen av pärlplattor.

Den som har utnämnts till världens största bland alla pärlplattor som finns på jorden är skapad av en skolklass i Sigtuna. Skolan heter Väringaskolan och att skapa världens största pärlplatta tog cirka tre månader, motsvarande 4000 arbetstimmar. Det krävdes även massor av elever samt en mängd av 1,6 miljoner pärlor. Med tanke på tid och kostnad samt antalet pärlor borde detta kanske vara ett världsrekord som håller i sig ett tag. Det gamla världsrekordet finns i New Orleans i USA. Då den svenska gigantiska pärlplattan har skapat så mycket reklam omkring sig hänger den nu för alla att beskåda på Arlanda flygplats i terminal 5.

Kan du tänka dig att slå världsrekordet gällande pärlplattor?

Nu kanske du tänker dig att det bara är tid och frivillig arbetskraft som krävs för att verkligen kunna slå detta rekord. Jo visst kan detta vara sant men det kommer även att kräva kunskap och talang för att verkligen skapa ett vackert motiv. Alla kan klistra ihop massor med osymmetriska mönster av platspärlor, men här gäller det att samtidigt skapa något vackert. Det är precis det som alla de elever på Väringaskolan i Sigtuna gjort, och de ska ha stort beröm för detta fantastiska konstverk.